Webbinarium den 3 november:
Minnet – så mycket mer än att bara komma ihåg.

Epilepsiförbundet har startat en digital föreläsningsserie med intressanta och aktuella ämnen inom epilepsi.

Vårt andra webbinariet handlar om hur det är att ha minnesproblem på grund av sin epilepsi.

 

Ämne: En person med epilepsi får tyvärr ofta minnesproblem. Kanske problem med att minnas vad saker och människor heter eller vad som hände på förra årets semester. Det kan också vara svårare att memorera information eller lättare att glömma vad man nyss pratade om. På webbinariet får du lära dig mer om minnet och hur det kan förbättras med hjälp av olika strategier och tekniska lösningar.

Vi visar olika hjälpmedel och appar som kan underlätta i vardagen vid minnesproblem, hur apparna fungerar och vilka användningsområden de har.

  • Vilka olika former av minnen finns det?
  • Hur lagras våra minnen?
  • Hur kan man träna och hjälpa minnet?
  • Vilka hjälpmedel och appar finns det som kan underlätta vardagen?

DISKUSSIONSFRÅGOR:

  • Vilka situationer kan påverka ditt minne?
  • Vilka verktyg/appar/minnesträning har hjälpt dig?

När: Tisdagen den 3 november kl. 18.00 – 19.30 via Zoom.

Målgrupp: Alla som är intresserade av epilepsi är välkomna att delta. Seminariet vänder sig i första hand till dig som har epilepsi, men även de som arbetar inom vård- och omsorg och har kontakt med personer med epilepsi och deras anhöriga är välkomna.

Syfte: Att berätta om hur hjärnan fungerar och hur man kan träna upp sin hjärna att minnas mera. Informera om vilka hjälpmedel som finns så alla kan få en chans till att förbättra sitt minne.

Medverkande: Dr Yvonne Van Der Vis Kaufmann, neuropsykolog samt utredare av barn med epilepsi vid Astrid Lindgrens Barnsjukhus, person med epilepsi som berättar hur minnesträningen hjälpt till i vardagen samt demonstratör av hjälpmedel.

Deltagande: Webbinariet är gratis för alla och du får en länk via mejl dagen innan.

Zoom: Du behöver inte ladda hem något program, verktyget zoom är webbaserat (finns också som app) och fungerar bäst i Google Chrome.

Anmälan: Det är viktigt att anmäla sig i förväg för att säkert få en plats i mötesrummet Zoom. Anmäl dig till anmalan@epilepsi.se.

Du får gärna dela denna inbjudan vidare till vänner och kollegor som kan vara intresserade! Varmt välkommen.

Vill du få inbjudningar om föreläsningar direkt i din mejl? Bli medlem, ange din mejladress och fyll i intresse för att få inbjudningar om epilepsi.