Start > Om epilepsi > Vardagen med epilepsi > Ung med epilepsi

UNG MED EPILEPSI

Välkommen till ungdomssektionen!

Anna Eksell leder ungdomssektionens arbete tillsammans med ett gäng unga medlemmar som väljs på  förbundets kongress. Anna vet hur det känns att leva med epilepsi som ung och har varit den drivande motorn i förbundets ungdomsläger under många år.

Håll utkik i Svenska Epilepsia efter inbjudan till lägerverksamheten – du är välkommen att delta, du också, om du är ung och har epilepsi.

Har du frågor, stora eller små? Kontakta Anna på tfn 070-288 30 06 onsdagar mellan kl 14.00 och 19.00, det går även bra att skicka sms eller att mejla Anna Eksell.

SOMMARAKTIVITET 2020

Hej alla fantastiska människor, hoppas att solen skiner på er därute i landet!!

Nu äntligen är det dags att presentera sommarens aktiviteter. Det blir en helt ny grej som är en mix av allt det bästa – en kanonrolig helg på ett fint hotell för dig som är mellan 13 och 25 år och din/dina föräldrar. Denna helg kommer vi fokusera på ditt välmående, både i relation till dig själv men också mellan dig och din förälder.

Ni kommer att göra aktiviteter både tillsammans och var för sig. Ett gäng med härliga ledare deltar som vanligt för att stötta och leda i de aktiviteter som hålls. Vi kommer även att ha en gästföreläsare: Kristove Sanchez Rueda, deltagare i Robinson 2019. Han kommer att med hjälp av väl beprövade verktyg och olika strategier lära ut hur man ökar sin motivation, får kontroll över sina känslor och tankar samt hur man ökar sin självkänsla – väldigt spännande och givande!

Träffarna kommer att vara på två olika ställen i Sverige och du väljer den ort som är närmast dig.

Praktisk information

KOSTNAD 

950 kr per vuxen (ungdom med epilepsi deltar gratis), assistenter 800 kr.
Varje ungdom med förälder/föräldrar får tillgång till ett dubbelrum för detta pris. I priset ingår mat, logi, nöjen, alla aktiviteter och en skitnice tisha! Avgiften sätts in på förbundets bankgiro 181 – 5554. (Ange ”sommar” och namn på deltagare.)

NÄR

14 – 16 augusti i Göteborg på Scandic Opalen
21 – 23 augusti i Stockholm på Scandic Continental

ANMÄLAN & FRÅGOR

Anmäl dig senast den 7:e juli till Anna Eksell via mejl: blackrose_23@hotmail.com eller på  tfn: 070-288 30 06.

RESA      

Varje deltagare står för sin resekostnad.

DET HÄR KOMMER ATT BLI EN TOPPENKUL SOMMAR-AKTIVITET – VI SES!

Vi stödjer unga!

Förbundets ungdomssektion erbjuder stöd och råd till ungdomar. Vi arbetar bl a med identitets-stärkande och kontaktskapande aktiviteter. Vi anordnar läger och träffar där unga med epilepsi kan tänja de egna gränserna och utvecklas bortom epilepsins tidigare hinder. Varje sommar anordnar vi ett läger i Sötåsen för unga i åldern 13-18 år med svår epilepsi. Där umgås vi och har kul tillsammans genom många aktiviteter både inomhus och utomhus, däribland disco, femkamp med laserdoome, bad, brännboll och mycket annat. På senare år har vi också tack vare stöd från Föreningen Margarethahemmet anordnat skidläger i Idre Fjäll.

Ungdomssektionens uppgift är att utgöra ett stöd för unga med epilepsi och deras anhöriga samt att verka för deras intressefrågor. Ungdomssektionen strävar efter att sprida information om epilepsi så att kunskapen och förståelsen blir större.

Vi arbetar också med uppsökande verksamhet, då vi reser runt och föreläser om epilepsi och berättar om vårt arbete, med förhoppningen om att fler ska intressera sig för vår verksamhet och bli medlemmar eller själva bli aktiva i ungdomsarbetet.

Bilden är Från ett av ungdomssektionens uppskattade sommarläger.