Ung med epilepsi

DSCN5136-2.JPGVälkommen till ungdomssektionen!

Anna Eksell leder ungdomssektionens arbete tillsammans med ett gäng andra unga som valdes på förbundets kongress i oktober 2016. Anna vet hur det känns att leva med epilepsi som ung och har varit den drivande motorn i förbundets ungdomsläger under många år.

Håll utkik i Svenska Epilepsia efter inbjudan till lägerverksamheten - du är välkommen att delta, du också, om du är ung och har epilepsi.

Har du frågor, stora eller små? Mejla Anna Eksell,

blackrose_23@hotmail.com


gruppbild-Idre-2018.jpgcid_1CC76391-0480-4648-A02B-6A97194EA3E1.jpg

Skidläger Idre Fjäll för ungdomar med epilepsi

Snö, solsken, skidor och pulka på dagen! Stughäng på kvällen! Det och mycket annat roligt ägde rum på ungdomslägret på Idre Fjäll i mars. Stort och smått om vartannat. Läs mer i Epilepsia! Kanske kan du hänga med nästa år? Kontakta ungdomssektionen, se epost ovan.


Vi stödjer unga!

Förbundets ungdomssektion erbjuder stöd och råd till ungdomar. Vi arbetar bl a med identitets-stärkande och kontaktskapande aktiviteter. Vi anordnar läger och träffar där unga med epilepsi kan tänja de egna gränserna och utvecklas bortom epilepsins tidigare hinder. Varje sommar anordnar vi ett läger i Sötåsen för unga i åldern 13-18 år med svår epilepsi. Där umgås vi och har kul tillsammans genom många aktiviteter både inomhus och utomhus, däribland disco, femkamp med laserdoome, bad, brännboll och mycket annat.

iStock_000006234405Small-2.jpg

Ungdomssektionens uppgift är att utgöra ett stöd för unga med epilepsi och deras anhöriga samt att verka för deras intressefrågor. Ungdomssektionen strävar efter att sprida information om epilepsi så att kunskapen och förståelsen blir större.

Vi arbetar också med uppsökande verksamhet, då vi reser runt och föreläser om epilepsi och berättar om vårt arbete, med förhoppningen om att fler ska intressera sig för vår verksamhet och bli medlemmar eller själva bli aktiva i ungdomsarbetet.

Bilden är från ett av ungdomssektionens uppskattade sommarläger.