Till dig som är förtroendevald

Gratulerar till ditt förtroendeuppdrag!

Att vara förtroendevald i Epilepsiförbundet är ett fint uppdrag som bygger på att medlemmarna har givit dig förtroendet att föra deras talan. Det innebär ansvar, men är också ett mycket hedersamt uppdrag. För att kunna fullgöra ditt uppdrag oavsett uppdragets karaktär behövs kunskap, tid och engagemang.

I Epilepsiförbundet finns mycket att göra och många händer gör ett lätt arbete. Dock vill vi inte att du ska uppfinna hjulet igen, utan vi har samlat lite information och tips som aktiva i föreningarna kan ha nytta av i det praktiska epilepsiarbetet.

Att vara ledamot i en föreningsstyrelse är ofta en riktigt rolig uppgift om man följer de enkla regler som finns för föreningslivet. Om du är osäker på dessa kan du vända dig till förbundskansliet eller ABF som ofta har både kurser och material för de vanligaste uppdragen i en ideell styrelse.

En styrelse är en grupp som arbetar tillsammans. Ingen kan allt från början. Fråga gärna dina kollegor i styrelsen om du är osäker på något. Arbetet går framåt om man hjälps åt. Det viktigaste är att epilepsifrågorna får en betydande plats i föreningens eller förbundets verksamhet. Det är ju dessa som förtroendeuppdragen handlar om; d v s verka för bättre livskvalitet för alla som lever med epilepsi.

Har du idéer eller tips som du vill dela med dig av?
Kontakta gärna Irmeli Patricius på Epilepsiförbundets kansli.

_dsc0263-2.jpg