Här kan du hitta din epilepsiförening

Grunden i Epilepsiförbundet är den enskilde medlemmen. Epilepsiföreningen är till för medlemmarna. Varje epilepsiförening har en styrelse som utses av medlemmarna, i demokratisk ordning på årsmötet. Flera lokalföreningar i samma län är medlemmar i en länsförening. Det finns 40 lokal-, läns och regionföreningar i landet. Föreningarnas uppgifter är mångskiftande och utförs i huvudsak av ideellt arbetande som på sin fritid planerar, samtalar, arrangerar och driver föreningens verksamhet framåt. Några få föreningar har anställd personal. I föreningarnas verksamhetsområden ingår opinionsbildning och intressepolitik, medlemsvård och att vara en mötesplats för dialog och erfarenhetsutbyte.

Nedan kan du hitta kontaktuppgifter till din förening.

Gotlands läns Epilepsiförening

Just nu går aktiviteten i föreningen på sparlåga, men det är bara tillfälligt. Förbundet avser att blåsa liv i verksamheten och undersökaer möjligheterna till ett rejält uppsving på Gotland. Vi vet att behoven finns av att öka kunskapen om epilepsi, men också av att träffa andra med egna erfarenheter.

Vi vill gärna ha kontakt med dig - kanske har du någon fråga om epilepsi? Ingen fråga är för liten eller för stor för oss att lyssna till. Vi vill gärna stödja och ge råd när en familjemedlem har fått epilepsi. Vi står också gärna till tjänst ifall du har kommit i kontakt med epilepsi genom ditt arbete inom förskola, skola eller på annat sätt. Vi vill också påverka epilepsivården så att alla gotlänningar får det allra bästa av senaste behandlingsrön, senaste läkemedel och ett fint bemötande.

Vi vet att saklig kunskap om epilepsi och dess konsekvenser på sikt gör vardagen bättre för de gotlänningar som har epilepsi i familjen.

Välkommen som medlem! Då får du tidningen Svenska Epilepsia direkt hem i brevlådan och inbjudningar till våra olika arrangemang. Dessutom stödjer du oss i vårt påverkansarbete!

Vill du veta mer eller har några frågor är du också välkommen att kontakta förbundsstyrelseledamoten Kent Bäckrud, kentpettersson@yahoo.se

dsc_3316-2.jpg