Epilepsimärket

DSCN1384-3.JPG

Många personer med epilepsi bär ofta en symbol som brosch eller i halskedja, för att informera omgivningen om att de har epilepsi. Märket symboliserar medvetandets utslocknande och kommer ursprungligen från Storbritannien och då fanns det en ljussläckare över lågan. När vi i Sverige "lånade" symbolen togs ljussläckaren bort och kvar fanns det brinnande ljuset.

Den brinnande lågan finns återskapad i många logotyper hos epilepsiförbund världen över. Det är dock viktigt att veta att det utanför Norden är ovanligt att personer med epilepsi har särskilda märken.

Många använder också en kalender med information om sin epilepsi, medicinering och vad som eventuellt behöver göras vid ett epileptiskt anfall. Titta därför gärna i fickan om du träffar på någon där du misstänker ett epilepsianfall.

Märke med armbandannons-karbinhakemaerke-2.jpg eller karbinhake

Epilepsi.jpg

Märken kan beställas hos förbundskansliet, telefon
08-669 41 06 eller via e-post: info@epilepsi.se

  • Pins, finns endast med text, kostar 40 kronor 011.JPG
  • Nickelfritt silverfärgat märke med kedja kostar 70 kronor
  • Märke med armband och text EPILEPSI, 80 kr
  • Märke med karbinhake och 60 cm svart plastrem, 80 kr
  • Porto/expeditionsavgift tillkommer, 25 kr.

En variant av epilepsimärke finns med ordet EPILEPSI väl synligt under  märket. Märket på bilden är inte i naturlig storlek utan något mindre än varianten utan text. De "vanliga" märkena har ordet epilepsi stansat på baksidan. Foto: Irmeli Patricius