Här kan du hitta din epilepsiförening

Grunden i Epilepsiförbundet är den enskilde medlemmen. Epilepsiföreningen är till för medlemmarna. Varje epilepsiförening har en styrelse som utses av medlemmarna, i demokratisk ordning på årsmötet. Flera lokalföreningar i samma län är medlemmar i en länsförening. Det finns 40 lokal-, läns och regionföreningar i landet. Föreningarnas uppgifter är mångskiftande och utförs i huvudsak av ideellt arbetande som på sin fritid planerar, samtalar, arrangerar och driver föreningens verksamhet framåt. Några få föreningar har anställd personal. I föreningarnas verksamhetsområden ingår opinionsbildning och intressepolitik, medlemsvård och att vara en mötesplats för dialog och erfarenhetsutbyte.

Nedan kan du hitta kontaktuppgifter till din förening.

Välkommen till Epilepsiföreningen i Lund!

Samtidigt som det kom en anmodan från Epilepsiförbundet om att göra en sammanfattning av vad vår epilepsiförening i Lund med kringliggande kommuner gör och planerar att göra under innevarande år, så ringde en dam och var bekymrad över sin son, som är 17 år och hade fått epilepsi. Då måste han avbryta sin körkortsutbildning förstås. De ville gärna ha ett epilepsimärke, lite information, om vi hade sådant.

Några dagar senare kom pojken och hans mamma till vårt kansli och vi hade ett fint samtal. De köpte märke och fick en del skriftligt informationsmaterial.

Det är en del av vad vi gör. Förmedlar information. En annan sida av vår verksamhet är månadsmöten, rekreationsdagar, utfärder – ibland tillsammans med annan handikappförening.

Men vad vi gör beror ju också på vad medlemmarna vill att vi ska göra. Vi de sitta hemma vid datorn eller teven får de naturligtvis det. Men jag måste säga att man får ut mer av livet genom att delta i våra verksamheter, där man träffar andra med eller utan epilepsi. Det ger ett innehåll åt livet.

Ha det så bra!
Lars-Erik Ekblom, fd ordförande

Föreningen nås enklast via epost:
epilepsiilund@hotmail.com

Skansvägen 5, 226 47 Lund
Telefon: 046-13 88 76

Sekreterare: Thonia Roth, mobil 073-5048008